رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته به چه صورت است؟


5/5 - (3 امتیاز)

 

رگلاژ و تنظیم پنجره های دوجداره تک حالته

پنجره‌های دوجداره یکی از جدیدترین تکنولوژی‌های صنعت درب و پنجره است که توانسته در مدت زمان کوتاهی محبوبیت بالایی را کسب کند. همه افرادی که از پنجره‌های دوجداره استفاده می‌کنند باید جهت نگهداری پنجره دوجداره خود دو کار مهم را انجام دهند، اولین اقدام رفع افتادگی پنجره دوجداره و مورد دوم تنظیم قفل پنجره دوجداره است.

درب و پنجره از اجزای اصلی یک ساختمان محسوب می شوند و نوع دو جداره آن نقش مهمی در جلوگیری از اتلاف انرژی ایفا می کند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با آخرین مرحله نصب یک پنجره دو جداره که به آن رگلاژ کردن می گویند و نکاتی در رابطه با نحوه انجام آن بیشتر بدانیم. از آنجایی که پنجره دوجداره تک حالته از نظر اقتصادی به صرفه بوده و تعداد بیشتری از سهم خرید را به خود اختصاص می دهد در رابطه با رگلاژ آن در ادامه بیشتر صحبت خواهیم کرد.

در هنگام بسته بودن در یا پنجره دو جداره خود فضا یا درزی مشاهده می کنید؟ اگر پنجره شما حالت افتادگی دارد، هنگام باز و بسته شدن به درستی در مسیر لولای خود نچرخیده یا به درستی باز و بسته نمی گردد، درز بندی آن به درستی صورت نگرفته و نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

معنای رگلاژ کردن

در فرهنگ عمید آمده است که رگلاژ به معنای نظم و ترتیب دادن می باشد که در بیشتر مواقع در مورد یک وسیله به کار برده می شود. در مورد پنجره نیز به تنظیم و درست کردن آن اتلاق می شود به عبارت دیگر تنظیم قطعات یک ماشین یا دستگاه مد نظر است. در اینجا قصد داریم به صورت اختصاصی درمورد پنجره دو جداره تک حالته صحبت کنیم اما باید بدانید که در حالت کلی خیلی از این موارد در رابطه با پنجره های دیگر نیز صدق می کند البته با جزییات متفاوت.

 

فیلم رگلاژ پنجره دو جداره

رگلاژ پنجره دوجداره چیست؟

رگلاژ پنجره دو جداره یعنی تراز کردن شیشه و پروفیل های درب و پنجره و می توان گفت که تمامی پنجره ها با هر جنسی، قابلیت رگلاژ شدن را دارند. همچنین رگلاژ پنجره در بیشتر مواقع هنگام نصب شیشه انجام می شود. به همین علت است که نصب شیشه باید توسط نیروهای متخصص پنجره صورت گیرد. یک متخصص باید هریک از اجزا را بشناسد و نحوه ارتباط اجزای مختلف با یکدیگر را نیز به خوبی بداند تا بتواند عملکردهای یک پنجره را در صورت مشکل یهبود ببخشد. همانطور که پیش تر گفته شد، رگلاژ آخرین مرحله از نصب و پیش از تحویل نهایی توسط پیچ های تنظیمی مربوط به آن انجام می گیرد تا از میزان تراز و گونیا بودن پروفیل ها اطمینان حاصل شود. این کار با زیر شیشه ای انجام می گردد تا بتواند وزن پنجره دو جداره را به طور مناسبی در تمامی سطح آن پخش کند و منجر به استحکام هرچه بیشتر آن گردد. اجزای دیگری مانند زاماک، لاستیک ها اسپانیولت و … نیز بررسی و تنظیم می گردد.

رگلاژ کردن میزان نفوذ پذیری در و پنجره را به حداقل می رساند و باعث درز بندی بیشتر یک پنجره دو جداره می شود که این منجر به کاهش ورود گرد و غبار و نفوذ سرما و گرما به داخل و برعکس می باشد. همچنین در عایق صوتی یک پنجره نیز نقش بسزایی دارد. رگلاژ کردن باعث می شود هرکدام از اجزای یک پنجره در جای درست و مناسب خود قرار گیرند و نقش خود را به درستی ایفا کنند.

در مواردی با رگلاژ کردن می توان تغییر جهت بازشو (چپ بازشو به راست بازشو و برعکس) یا مدل بازشو را در یک در یا پنجره را نیز انجام داد. البته این را باید بدانید که جای خالی پیج ها بر روی پروفیل مانده که می توان آن ها را با چسب و مواد مخصوص پر کرد و این مورد را به عزیزان پیش از اقدام به این کار یادآور می شویم تا تصمیم مناسبی بگیرند.

در انتها باید گفت که رفع ایرادات قفل و دستگیره نیز از خدمات رگلاژ کردن محسوب می شود.

علت بسته نشدن و هواگیری پنجره دوجداره

تنظیم و رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته

در مرحله اول پس از اینکه کاور لولای پنجره دوجداره خود را باز کردید، برای رگلاژ باید لنگه پنجره را که حالت باز شونده دارد را کمی جابجا کنید. اگر پیچ تنظیم را به صورت ساعتگرد بچرخانید به سمت بالا حرکت می‌کند اما اگر پادساعتگرد به چرخانید لنگه باز شونده به سمت پایین حرکت می‌کند.

با آنکه رگلاژ پنجره های متفاوت عمل یکسانی را انجام می دهند اما با توجه به تفاوت یراق آلات و نحوه بازشو، رگلاژ آن ها نیز تفاوت هایی با یکدیگر دارند. رگلاژ کردن در نقاط مختلفی از پنجره انجام می شود مانند شیشه، لنگه و یراق آلات. پس از بررسی نیروی متخصص همه آن ها یا فقط قسمتی رگلاژ می گردد. رگلاژ در هر دو حالت عمودی و افقی و به صورت موازی انجام می گردد. نیروی متخصص معمولا در هنگام تعمیر و رگلاژ یک پنجره یا در دو جداره کاور لولای زیرین را خارج کرده تا پیچ های لولا برای تنظیم نمایان گردد؛ پیچ عمودی جهت حرکت لنگه به صورت بالا و پایین و پیچ دیگر جهت حرکت در جهت چپ و راست می باشد. پنجره در هر حالتی که بیشترین جهت بازشو را دارد نیاز به رگلاژ دقیق تری خواهد داشت. هرکدام از این پیچ ها با ابزار مخصوص به خود تنظیم می گردد : آلن چهار میلیمتری، آلن پنج میلیمتری در جهت های ساعتگرد، پادساعتگرد و …

هرچه میزان پیچیدگی یراق آلات در یک پنجره بیشتر باشد و اجزای بیشتری داشته باشد، رگلاژ آن نیز سخت تر می باشد که در این بین می توان به رگلاژ پنجره دو جداره فولکس واگنی اشاره کرد (برای اطلاعات بیشتر در مورد پنجره فولکس واگنی می توانید به مقاله با همین عنوان در سایت گیل پارس مراجعه کنید).

به عنوان مثال مهمترین تفاوت رگلاژ پنجره تک حالته با دو حالته در این است که پنجره دوحالته با یک آچار آلن که همان آچاری L شکل با مقطع شش‌ضلعی است و شیشه، رگلاژ انجام می پذیرد اما یک پنجره با بازشو تک حالته فقط با شیشه رگلاژ شده در غیر این صورت باید جای لولا تعویض شود که به آن لولا کشی هم می گویند؛ در این صورت زمان انجام رگلاژ بیشتر نیز خواهد شد زیرا در این مورد باید شیشه ها از چارچوب خارج شده و لولاها مجدد رگلاژ شوند. پس می توان گفت که روند رگلاژ در یک پنجره تک حالته از سختی بیشتری نسبت به نوع دو حالته خود برخوردار می باشد و رگلاژ یک پنجره دو حالته در میان انواع بازشوها راحت ترین نوع است. از آنجایی که استفاده از لولای 100 و 75 (که نیاز به لولا کشی دارند و غیر قابل تنظیم هستند) منسوخ شده است پیشنهاد ما همواره در ساخت محصولات استفاده از لولای تنظیمی می باشد که هزینه استفاده از آن از لولای 100 و 75 بیشتر است (برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این اختلاف قیمت می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل بفرمایید.) اما فضایی برای رگلاژ سریع تر و بهتر را فراهم می آورد و نهایتا جزو استاندار روز تولید یک پنجره تک حالته می باشد.

تنظیم و رگلاژ پنجره دوجداره دو حالته

در این نوع پنجره دوجداره نیز شما نیاز دارید که کاور لولای پنجره را باز کنید. برای حرکت لنگه شما توسط دو پیچی که در لولای پایین قرار دارد این امکان را دارید. موقعیت دو پیچ به صورتی است که یکی در حالت عمودی و دیگری در حالت افقی قرار دارد که به ترتیب برای حرکت لنگه به سمت بالا و پایین و چپ و راست قرار داده شده است.

زمان رگلاژ یک پنجره دوجداره تک حالته

در هنگام نصب برای بار اول، زمان رگلاژ یک پنجره تک حالته در آخرین مرحله از کار بوده و در زمانی حدود 10 دقیقه بوده که با توجه به مهارت نیروی نصاب و ابعاد پنجره و بازشو این زمان می تواند متفاوت باشد. هر لنگه از در یا پنجره مجزا رگلاژ شده و بایستی در تراز کامل با چهارچوب خود باشد.

به هر میزان که کیفیت مونتاژ پروفیل در زمان ساخت دقیق تر بوده و نصب به صورت بهتری انجام گیرد، عمل رگلاژ نهایی زمان کمتری را به خود اختصاص می دهد.

همچنین باید بدانید معمولا عواملی مانند نحوه ساخت، تغییر فصل که گاهی باعث انبساط انقباض در پروفیل های می شوند، نحوه نصب و در مواردی نحوه استفاده از یک در و پنجره دو جداره می شوند باعث شده پس از 1 الی 2 سال نیاز به رگلاژ احتمالی مجدد پیدا کنند (از حالت رگلاژ خارج شود). در مواردی که ساخت و یراق آلات از کیفیت بالایی برخوردار باشند این زمان طولانی تر نیز خواهد بود.

سوال این است که آیا هر فردی می تواند پنجره دو جداره را رگلاژ نماید؟ که جواب آن خیر است. باید بدانید که رگلاژ کردن کار دشواری نیست اما انجام صحیح آن نیازمند مهارت و دانش کافی راجع به نصب و یراق آلات یک پنجره می باشد و رگلاژ نا مناسب ممکن اسا به پروفیل در و پنجره آسیب برساند.

به خاطر داشته باشید اگر پنجره در زمان مناسب رگلاژ نشود منجر به فرسودگی یراق آلات و لاستیک های درزگیری می شود که این هزینه تعویض را نیز به همراه خواهد داشت.

رفع افتادگی پنجره دوجداره

رفع افتادگی پنجره دوجداره

پنجره‌های دوجداره در کنار مزایایی که دارند، در دراز مدت ممکن است با مشکلی رایج که به افتادگی پنجره دوجداره مشهور است دچار شوند. دلایل مختلفی ممکن است باعث افتادگی پنجره دوجداره شود که به راحتی می‌توان با کمک روش‌هایی این مورد را رفع کرد

مزایای رفع افتادگی پنجره دوجداره

همانطور که گفتیم به مرور زمان و پس از استفاده از پنجره دوجداره مشکل افتادگی پنجره دوجداره ممکن است پیش بیاید. به کمک روش‌هایی که توضیح دادیم به راحتی می‌توانید خودتان پنجره دوجداره را تنظیم و رگلاژ کرده و باعث رفع افتادگی پنجره دوجداره شوید. این کار مزایایی دارد که عبارتند از:

کیفیت پنجره دوجداره مجدد به سطح قابل قبولی برمی گردد.
توانایی عایق‌بندی صوت و انرژی پنجره دوجداره تقویت می‌شود.

هزینه رگلاژ پنجره دوجداره

در هنگام خرید یک پنجره این مورد بدون هزینه انجام می پذیرد و جزو خدمات نصب باید توسط نیروهای متخصص نصب کننده صورت گیرد. اما پس از گذشت مدت زمان 5 ساله و یا مواردی که در بالا اشاره شد، هزینه رگلاژ مجدد بستگی به نوع رگلاژ، مدت زمان انجام کار، تعویض لولا یا قطعات یراق خواهد داشت. در رابطه با تعویض لولا در یک پنجره دو جداره عواملی مانند ابعاد پنجره، سایز لولا، تعداد آن ها و نوع آن در برآورد هزینه تعویض قطعات متفاوت است.

برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از هزینه های مربوطه، مشاوران ما می توانند با بررسی مورد درب و پنجره شما، برآورد هزینه دقیق­تری ارائه دهند.

گروه صنعتی گیل پارس ضمن رگلاژ مناسب پنجره هنگام نصب از نیروهای متخصص بهره برده تا بتوان کیفیت محصولات تولیدی خود را تضمین کند و خدمات تعمیر و تعویض ملزومات یک پنجره دو جداره را نیز ارائه می دهد. امیدواریم مقاله رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته برای شما مفید واقع شده باشد.

 

*برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 09123584658 با مشاورین ما در ارتباط باشید.*

 

مطالب مفید:

پنجره ترمال بریک چیست؟

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *